Condiții generale de utilizare www.adatel.ro

Stimați utilizatori,

Înainte de a începe navigarea și utilizarea funcționalităților oferite de site-ul nostru, este esențial să luați la cunoștință și să înțelegeți condițiile de utilizare care guvernează serviciile prestate de ADATEL. Prin accesarea și utilizarea platformei noastre digitale www.adatel.ro, precum și prin achiziționarea produselor disponibile în magazinul nostru online, vă exprimați acordul explicit și necondiționat față de aceste termeni și condiții stipulate în documentul curent.

Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care nu sunteți de acord cu oricare dintre termenii și condițiile detaliate aici, opțiunea cea mai prudentă este să nu utilizați site-ul și serviciile noastre. Continuarea utilizării site-ului implică acceptarea deplină a documentului denumit „Condiții generale de utilizare website”. De asemenea, este important să știți că ADATEL își rezervă dreptul de a modifica, ajusta sau actualiza aceste clauze oricând, fără necesitatea unui preaviz, conform deciziei exclusive a administrației.

Definiții și Identificare

ADATEL, menționată în continuare și sub denumirea de „compania”, este reprezentată juridic de firma S.C. ADA TEL SERVICES S.R.L., cu sediul oficial în FLORESTI, Strada STEJARULUI, Nr. 27, Etajul CORP C3, Apartamentul 36, în județul CLUJ. Compania este înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J12/598/2019 și posedă codul unic de înregistrare fiscală RO 40657051. Site-ul nostru web, www.adatel.ro, este proprietatea companiei, iar pentru orice detalii sau solicitări, ne puteți contacta la numărul de telefon +40264910 sau prin e-mail la adresa office@adatel.ro.

Produse și Servicii

ADATEL oferă o gamă variată de soluții de comunicații cloud, concepute să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei afaceri, inclusiv servicii de telefonie, videotelefonie, chat și funcționalități de prezență online. În plus, prin intermediul magazinului nostru online, punem la dispoziția clienților o selecție vastă de echipamente IP, telefoane, accesorii, sisteme audio și video, sisteme de control acces, printre altele.

Categorii de Utilizatori

Sub denumirea de „Utilizator” se încadrează orice persoană care accesează site-ul ADATEL, indiferent de motivul vizitei. Termenul de „Client” se referă la orice utilizator, fie persoană fizică sau juridică, care a încheiat un contract cu compania pentru unul dintre serviciile sau produsele oferite sau care plasează o comandă prin site-ul www.adatel.ro.

Date Personale și Prelucrarea Acestora

Definim „Datele cu caracter personal” ca fiind orice informații care pot identifica o persoană fizică. Acestea pot include, dar nu se limitează la, numele, numărul de identificare personală sau detalii legate de caracteristicile fizice, psihologice, economice, culturale sau sociale ale unei persoane. „Prelucrarea datelor cu caracter personal” implică orice operațiuni efectuate asupra acestor date, fie că este vorba de colectare, înregistrare, organizare, stocare, adaptare, modificare, extragere, consultare, utilizare, dezvăluire prin transmitere, diseminare sau orice altă formă de punere la dispoziție, alăturare sau combinare, blocare, ștergere sau distrugere.

Acceptare a Termenilor

Bine ați venit pe website-ul ADATEL, accesibil la www.adatel.ro. Înainte de a utiliza serviciile și resursele noastre, este esențial să citiți, să înțelegeți și să acceptați condițiile descrise în acest document. Aceste condiții reglementează utilizarea site-ului și a serviciilor asociate, și constituie un acord legal între dumneavoastră și ADATEL. Prin utilizarea site-ului, vă exprimați acordul fără rezerve cu aceste termeni. Dacă nu sunteți de acord cu oricare dintre prevederile prezentate, opriți imediat utilizarea site-ului și a serviciilor noastre.

Modificări ale Termenilor de Utilizare

ADATEL își rezervă dreptul de a actualiza sau modifica termenii și condițiile prezentate în acest document oricând și fără notificare prealabilă. Astfel de modificări vor deveni efective imediat după publicarea lor pe site. Utilizarea continuă a site-ului și a serviciilor ADATEL după astfel de modificări va constitui acceptul dumneavoastră al acestor modificări. Vă încurajăm să revizuiți periodic această pagină pentru a fi la curent cu orice schimbări care ar putea afecta interacțiunea dumneavoastră cu site-ul.

Definiții

 1. ADATEL – în acest document, ADATEL se referă la S.C. ADA TEL SERVICES S.R.L., o companie înregistrată în România, cu sediul în Florești, Strada Stejarului, Nr. 27, Et. CORP C3, Ap. 36, județul Cluj, înregistrată sub numărul J12/598/2019 și având codul unic de înregistrare fiscală RO 40657051. ADATEL este proprietara site-ului www.adatel.ro și oferă diverse servicii și produse prin acest canal.

 2. Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care accesează site-ul ADATEL, indiferent de motiv sau de frecvența accesărilor.

 3. Client – Utilizator care încheie contractual cu ADATEL pentru a cumpăra produse sau servicii oferite pe site-ul www.adatel.ro.

 4. Date cu Caracter Personal – orice informații care pot identifica direct sau indirect o persoană fizică; acestea pot include, dar nu se limitează la, nume, număr de identificare național, adrese de email, locație geografică, informații financiare, etc.

 5. Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal – orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal, manual sau automat, inclusiv colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau altfel punerea la dispoziție, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.

Produse și Servicii Oferite

ADATEL dezvoltă și oferă soluții avansate de comunicații cloud, adaptate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri. Aceste servicii includ:

 • Telefonie – Servicii de telefonie prin internet (VoIP) care permit efectuarea și primirea apelurilor telefonice utilizând o conexiune la internet în locul liniilor telefonice tradiționale.
 • Videotelefonie – Servicii care permit desfășurarea conferințelor video, facilitând întâlniri la distanță cu ajutorul tehnologiei video.
 • Chat și Prezență – Servicii care permit comunicarea instantanee prin mesaje text și indicarea stării de disponibilitate a utilizatorilor.
 • Echipamente IP și Accesorii – Vânzarea de echipamente necesare pentru utilizarea serviciilor de comunicații, inclusiv telefoane IP, sisteme audio și video, și echipamente de control acces.

Aceste servicii și produse sunt disponibile pentru achiziție direct pe site-ul nostru în secțiunea magazin online, unde clienții pot alege dintr-o varietate de opțiuni adaptate necesităților lor tehnologice și de afaceri.

Obligații ale Utilizatorilor

Utilizarea serviciilor ADATEL trebuie să se facă în conformitate cu toate legile aplicabile, precum și cu termenii și condițiile stabilite în acest document. Utilizatorii sunt de acord să nu:

 • Publicare Ilegală: Publice materiale pentru care nu dețin drepturi de autor sau pentru care nu au obținut permisiunile necesare.
 • Fraudă și Înșelăciune: Participă la orice formă de activitate frauduloasă, inclusiv dar fără a se limita la escrocherii, înșelăciuni financiare, sau oferte false de vânzare.
 • Distribuție Ilegală: Modifice, distribuie, transmită sau folosească în scopuri comerciale orice material obținut de pe site fără permisiunea explicită a ADATEL.
 • Conținut Nepotrivit: Publice sau transmită materiale cu conținut explicit sexual, defăimător, obscen sau care promovează violența și discriminarea.
 • Distrugerea Datelor: Încarce, trimită sau transmită materiale care conțin viruși informatici sau alte coduri dăunătoare destinate să perturbe sau să distrugă funcționarea normală a rețelei, sistemului sau securității IT.

În plus, utilizatorii trebuie să respecte drepturile de confidențialitate și securitate ale altor utilizatori, evitând divulgarea neautorizată a informațiilor personale fără consimțământ.

Drepturi de Proprietate Intelectuală

ADATEL deține drepturile de proprietate intelectuală asupra tuturor materialelor și conținutului publicat pe site-ul său, inclusiv text, grafică, logo-uri, icoane, imagini, clipuri audio și software. Acestea sunt protejate de legile dreptului de autor la nivel național și internațional. Utilizatorii pot accesa și utiliza conținutul site-ului strict pentru uz personal, non-comercial, sub rezerva respectării termenilor și condițiilor din acest document.

Orice utilizare a conținutului site-ului în afara celor permise prin acest document fără permisiunea scrisă prealabilă a ADATEL este strict interzisă și poate duce la sancțiuni civile și penale. Utilizatorii nu pot copia, reproduce, redistribui, descărca, posta, transmite, face disponibil publicului, sau folosi materialele în orice alt mod decât cele descrise fără permisiunea scrisă clară de la ADATEL.

Limitări de Responsabilitate

ADATEL nu garantează că serviciile sau funcționalitățile site-ului vor fi disponibile în mod continuu, fără întreruperi sau erori, și nu poate fi considerată responsabilă pentru orice prejudiciu direct, indirect, accidental, special sau consecvent care ar putea rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza site-ul. Acest lucru include, dar nu se limitează la, pierderi de profit, întreruperea afacerii, pierderea de informații comerciale, sau alte pierderi pecuniare.

În plus, ADATEL nu este responsabilă pentru daunele sau virusii care ar putea infecta echipamentul de computer sau alte bunuri ale utilizatorului ca urmare a accesului, utilizării sau navigării pe site sau descărcării de materiale, date, text, imagini, conținut video sau audio de pe site. Dacă utilizarea materialelor de pe site rezultă în necesitatea de service, reparare sau corectare a echipamentului sau datelor, toate costurile asociate vor fi suportate de utilizator.

ADATEL oferă multiple opțiuni de plată pentru serviciile și produsele sale, facilitând tranzacțiile prin metode sigure și accesibile. Utilizatorii pot opta pentru plata online, direct pe site, folosind carduri de credit/debit acceptate, sau prin virament bancar, conform detaliilor furnizate în procesul de cumpărare. Toate tranzacțiile financiare sunt procesate în lei (RON), indiferent de moneda contului utilizatorului, iar cursul de schimb aplicabil este cel al băncii utilizatorului la data tranzacției.

Este esențial ca utilizatorii să furnizeze informații corecte și complete la efectuarea plăților pentru a evita întârzierile în procesarea comenzilor și livrarea produselor. ADATEL își rezervă dreptul de a suspenda sau anula orice comandă în cazul în care tranzacțiile financiare sunt suspecte sau nu respectă termenii de utilizare.

Proceduri de Livrare

Produsele comandate prin site-ul ADATEL sunt livrate utilizând servicii de curierat rapide și de încredere. Costurile de livrare sunt calculate automat la finalizarea comenzii, bazându-se pe greutatea și volumul total al produselor. ADATEL se angajează să proceseze fiecare comandă într-un interval de timp optim, de obicei între 12 și 24 de ore în zilele lucrătoare, cu excepția weekendurilor și sărbătorilor legale, când procesarea poate dura până la 72 de ore.

În situația în care un produs comandat nu este disponibil în stoc, ADATEL va informa clientul despre această întârziere și va oferi posibilitatea de a aștepta reînnoirea stocului sau de a anula comanda, cu rambursarea integrală a sumelor plătite.

Confidențialitatea și Securitatea Datelor

ADATEL tratează confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor cu cea mai mare seriozitate. Toate informațiile personale colectate de pe site sunt folosite exclusiv pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, a procesa comenzi, și a comunica cu clienții în legătură cu produsele și serviciile noastre. ADATEL se angajează să nu divulge aceste date unor terțe părți fără consimțământul explicit al utilizatorilor, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.

Dispute Legale și Jurisdicție

Orice dispută legată de utilizarea site-ului ADATEL sau a serviciilor asociate va fi guvernată de legile României și va fi supusă jurisdicției exclusive a instanțelor române. În cazul unui litigiu, ADATEL și utilizatorul se vor strădui să rezolve conflictul pe cale amiabilă înainte de a apela la procedurile judiciare.

În eventualitatea unei dispute, ADATEL se angajează să ofere asistență și să colaboreze cu utilizatorul pentru a găsi o soluție echitabilă și satisfăcătoare pentru ambele părți.

 

Completează formularul de mai jos pentru oferta personalizată. Gratuit, fără obligații.

Contact

Sună gratuit la:
Scroll to Top